déu nostre senyor l'espaguetti volador estigui amb vosaltres

déu nostre senyor l'espaguetti volador estigui amb vosaltres
ramén

5 de març del 2010

CINEFORUM: MÀFIA, DROGA I AMOR (1 DE 3)


Després de la prova pilot amb "Una història del Bronx", he decidit tirar endavant el micro cinefòrum  "Màfia, droga i amor" amb tres pel·lícules que són obres mestres -al meu parer- del setè art.

Començaré el Cineforum de tres pel·lícules "Màfia, droga i amor", al qual podreu trobar les següents filmacions:

- Amor a quemarropa 
- Uno de los nuestros
- Miedo y asco en las Vegas
- ??? Si voleu una pel·lícula, sempre que sigui acord al gènere que ens ocupa, no heu més que demanar-la i miraré que puc fer.

I als posts trobareu: l'argument, informació general, algun video, SPOILERS -ALERTA!-, i sempre, sempre, l'acudit QR, símbol tecnològic d'aquest bloc i que a més no té res a veure amb el post. Però això és així, i no és pot canviar. Ja venia de fàbrica.

Ara, sense més preàmbuls, la cinta que ens ocupa avui:

AMOR A QUEMARROPA (TRUE ROMANCE), 1993

FITXA TÈCNICA

GUIÓ: Quentin Tarantino
DIRECCIÓ: Tony Scott
ACTORS: Christian Slater,  Patricia Arquette,  Dennis Hopper,  Christopher Walken,  Gary Oldman,  Brad Pitt,  Val Kilmer,  Michael Rapaport,  Bronson Pinchot,  Saul Rubinek,  Samuel L. Jackson,  Chris Penn,  Tom Sizemore
ANY 1993, COLOR.

ARGUMENT (AMB TOCS D'SPOILER I SAFRÀ)
El jove Clarence (Christia Slater) es un noi de vint i pocs que treballa a una botiga de còmics i se'n va a celebrar el seu aniversari a un cinema, mirant-se una sessió triple de kung-fu (amb dos collons, digues que si!), i de sobte una rossa que esta bonissima, l'Alabama (Patricia Arquette), li tira a sobre sense voler les crispetes. Llavors vé lo típic, es fan miradetes, i al final acaben cardant com conills, fins que a l'Alabama se li fa un nu a la gola. Li ha de dir a Clarence que ella en realitat és una meuca, i que l'havia contractat el cap d'el Clarence per a que el xaval tingues una alegria, -això és un cap que es preocupa pels seus treballadors i la resta són collonades- però era el seu primer dia i n'està molt empenedida i no vol tornar-ho a fer més amb ningú més que no sigui l'Slater. Però, ai les!, perque tot aniria de puta mare, però a l'Alabama li fa falta la seva roba, i la roba està a la cova del seu proxeneta, en Gary Oldman, que és un blanc que es creu negre. 

 "Ei tiu, m'acompanyes a la vora del riu, que et vull ensenyar una cosa?"

En Clarence, un tipus normal, que veu a Elvis (Val Kilmer) -qui no veu a Elvis quan va a pixar, eh?-, decideix que el millor que pot fer és anar a buscar la roba de l'Alabama, i se'n va de dret al local del negre-blanc Gary Oldman. Com en un còmic, el nostre heroi se les arregla per sortir d'allà gairebè il·lès i amb les coses de la seva xicota, deixant el local del negre-gris com si haguès passat Atila i els Hunos. Però el que no sap el Clarence és que dins de la maleta que ha portat amb ell no només hi ha roba, sino també un quilo de farlopa colombiana. Ostres! 
No cal dir que l'Oldman no feia trapis sol, i que hi havia mafiosos als més alts nivells que controlaven el tinglat, i és clar, a ningú li agrada que li robin. El bo del Cristopher Walken interpreta a un mafiós sicilià amb molt de sentit de l'humor, com podreu veure abaix, tot interrogant al pare del Clarence, un altre veterà, el Dennis Hopper. I és així com comença una carrera trepidant a lo 24, amb el Clarence intentant col·locant a Dr. Zhivago a Hollywood i als mafiosos intentant recuperar allò que és seu.


 "Más vale tener un arma y no necesitarla que necesitarla y no tenerla" Clarence

VIDEO



L'ACUDIT QR 
odi i violència digital



2 comentaris:

Dr. Trumbo ha dit...

Molt bé, però no és en Kilmer sino en Gary Oldman de qui vosté parla. El merda sobrevalorat de'n Val Kilmer diria que és qui fa d'Elvis.

existència rudimentària ha dit...

Tota la raó!! Gràcies per la correcció. Que Dr. Zhivago sia amb vostè, senyor Anthony S.!